Ga naar inhoud
Benodigdheden voor 2 personen
- 300 g bloemkoolrijst
- 1 ei
- 100 g geraspte kaas Grana Padano
- 1 blikje tonijn in olijfolie, uitgelekt
- 75 g paprika (gebruik alle kleuren voor een mooi uitziend resultaat!)
- 25 g zwarte olijven
- 2 tenen knoflook
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 sjalotje
- Olijfolie
- Oregano
- Zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Kook of stoom de bloemkoolrijst gedurende 4 minuten
- Spreid de bloemkoolrijst uit op een schone theedoek en laat enigszins afkoelen
- Pak vervolgens de hoeken van de theedoek bij elkaar en wring alle vocht uit de bloemkool, hoe droger hoe beter
- Meng vervolgens de bloemkool met de helft van de Grana Padano, het ei, één geperst teentje knoflook en kruiden als oregano, peper en zout
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier het bloemkooldeeg over; maak de randen iets hoger en druk goed aan
- Bak de bloemkoolbodem 20-30 minuten in de oven, of totdat deze stevig aanvoelt en goudbruin kleurt.
- Voor de tomatensaus snijd je ondertussen het sjalotje fijn en fruit deze in 1 el olijfolie
- Snijd een knoflookteen fijn en voeg deze na drie minuten toe, bak nog 2 minuten mee
- Giet het blik gepelde tomaten erbij, samen met een ½ eetlepel gedroogde oregano en laat op gematigd vuur 10 minuten inkoken
- Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper
- Haal de bloemkoolbodem uit de oven en bestrijk met enkele eetlepels tomatensaus, de overige tomatensaus kan je prima invriezen voor een volgende keer
- Snijd de paprika in kleine stukjes, evenals de olijven
- Verdeel de uitgelekte tonijn, paprika en olijven over de pizza en bestrooi met de andere helft van de Grana Padano