Bloemkoolpizza met tonijn, paprika en olijven

Benodigdheden voor 2 personen

  • 300 g bloemkoolrijst
  • 1 ei
  • 100 g geraspte kaas Grana Padano
  • 1 blikje tonijn in olijfolie, uitgelekt
  • 75 g paprika (gebruik alle kleuren voor een mooi uitziend resultaat!)
  • 25 g zwarte olijven
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 sjalotje
  • Olijfolie
  • Oregano
  • Zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Kook of stoom de bloemkoolrijst gedurende 4 minuten
  • Spreid de bloemkoolrijst uit op een schone theedoek en laat enigszins afkoelen
  • Pak vervolgens de hoeken van de theedoek bij elkaar en wring alle vocht uit de bloemkool, hoe droger hoe beter
  • Meng vervolgens de bloemkool met de helft van de Grana Padano, het ei, één geperst teentje knoflook en kruiden als oregano, peper en zout
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier het bloemkooldeeg over; maak de randen iets hoger en druk goed aan
  • Bak de bloemkoolbodem 20-30 minuten in de oven, of totdat deze stevig aanvoelt en goudbruin kleurt.
  • Voor de tomatensaus snijd je ondertussen het sjalotje fijn en fruit deze in 1 el olijfolie
  • Snijd een knoflookteen fijn en voeg deze na drie minuten toe, bak nog 2 minuten mee
  • Giet het blik gepelde tomaten erbij, samen met een ½ eetlepel gedroogde oregano en laat op gematigd vuur 10 minuten inkoken
  • Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper
  • Haal de bloemkoolbodem uit de oven en bestrijk met enkele eetlepels tomatensaus, de overige tomatensaus kan je prima invriezen voor een volgende keer
  • Snijd de paprika in kleine stukjes, evenals de olijven
  • Verdeel de uitgelekte tonijn, paprika en olijven over de pizza en bestrooi met de andere helft van de Grana Padano

Dit vind je misschien ook leuk...