Koken met de ultieme herfstgroente: Pompoenlasagne ๐ŸŽƒ

Heerlijke koolhydraatarme lasagne met verrassend lekkere bechamelsaus.

DIT HEB JE NODIG VOOR 4 PERSONEN:

350 gram lasagnebladeren van pompoen (of zelf snijden)

400 gram gezeefde tomaten

2 eetlepels olijfolie

500 gram gehakt

Italiaanse kruiden

1 theelepel paprikapoeder

peper en zout

200 gram bloemkool

200 ml slagroom

Beetje nootmuskaat

200 gram geraspte belegen kaas

Knoflook

BEREIDING:

1. Oven voorverwarmen op 200 graden.

2. Doe de slagroom in een pannetje en kook hierin de bloemkool gaar.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul, voeg de knoflook toe en bak kort mee.

4. Kruiden toevoegen

5. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat het even pruttelen.

6. Pureer bloemkool/slagroom en wat nootmuskaat tot een saus.

7. Giet een klein beetje van de bloemkool-bechamelsaus in een rechthoekige ovenschaal en verdeel/smeer uit.

8. Verdeel een derde van de lasagnebladeren over de bodem (naast elkaar, zonder overlap) en schep een derde van de gehaktsaus erover.

9. Verdeel een derde van de rest van de bechamelsaus erover en een derde van de geraspte kaas.

10. Leg hier weer lasagnebladeren op, de helft van de gehaktsaus die nog over is en de helft van de bechamelsaus en geraspte kaas die nog over is.

11. Maak de laatste laag op dezelfde manier. Bak in de voorvewarmde oven. Baktijd ca. 40 minuten.

Ongeveer 9 gram koolhydraten per persoon.