Quiche met spinazie en boerenkool

Boerenkool is echt ontzettend gezond en immuunsysteemversterkend.
Het bevat een uitzonderlijk hoog gehalte aan vitaminen en antioxidanten, ondersteunt bij de reiniging en ontzuring van het lichaam en draagt bij aan het behoud van een gezond cardiovasculair systeem en een sterk hart. 

Maak er eens geen stamppot van, maar een heerlijke quiche!

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 200 ml plantaardige melk
  • 6 eieren
  • 200 g spinazie
  • 200 g gesneden boerenkool
    (kan ook)met andijvie)
  • 2 gesneden rode ui
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2-3 el olijfolie
  • Peper en Himalyazout of selderijzout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 180 graden
  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier of vet deze lichtjes in met een beetje olijfolie
  • . Snijd de rest van de ui in kleine blokjes. Snijd de helft van de rode ui in dunne ringen en bewaar dit als topping
  • Doe de olijfolie in pan en voeg hier direct de ui, spinazie en boerenkool aan toe
  • Even wokken tot de spinazie is geslonken
  • Doe het geheel in de overenschaal
  • Mix de eieren, de plantaardige melk, Parmezaanse kaas en kruiden en giet het
    mengsel over de groente
  • Bak de quiche ongeveer 40 – 50 minuten in de oven tot een stevig geheel
  • Laat de quiche ongeveer 10 minuten afkoelen 
  • Eet smakelijk!

Tip:

Voeg als garnering een beetje tuinkers toe.